...

Postajališče za avtodome – 24.STOP, PZA Bukovniško jezero,
Dobrovnik 297, 9223 Dobrovnik, Slovenija
GPS: 46,669117oN, 16,339414oE
Rezervacije: info@24.stop.si

To je pred dvemi leti urejeno moderno postajališče s 15 parkirnimi mesti za avtodome in počitniške prikolice. Opremljeno je z elektriko, vodo, možnostjo izpusta sive vode in brezplačnim wifi. Ker so parkirna mesta velika, je dovoljeno parkirati tudi počitniške prikolice. Na dveh parkiriščih 5x16 metrov sta tudi dve trifazni vtičnici (3x16Ah).

Avtodomarjem so na voljo sanitarije in tuši ter avtomatska čistilna naprava za wc kasete, ki kaseto avtomatsko izprazni, očisti in nalije novo bio kemikalijo. Na samem postajališču je urejeno otroško igrišče.

Camper stop Bukovniško jezero je od samega jezera oddaljeno cca 300 metrov. Gre za akumulacijsko jezero obdano z gozdom in možnostjo številnih kolesarskih ter pohodniških poti in ribolova, ki se nahaja v Krajinskem parku Goričko.

Tik ob postajališču deluje Pustolovski park Bukovniško jezero z 58 različnimi elementi, primernimi za odrasle in otroke starejše od 4 let. V bližini jezera je cerkvica Sv. Vida in tudi Vidov izvir, kjer naj bi imela voda zdravilne učinke. Urejenih je tudi 26 energetskih točk, ki blagodejno vplivajo na telo in obnovo vitalnih energij.